Selecteer een pagina

Lichtgewicht tenten

 

Lichtgewicht tent kopen

Bekijk de lichtgewicht tenten van Outdoor XL

Wanneer kies je voor een lichtgewicht tent?

Wanneer heb je een tent nodig met een laag gewicht,  die gemakkelijk en snel op te zetten is én een compact pakformaat heeft? Bijvoorbeeld als je hem zelf moet dragen in een rugzak of mee moeten nemen achterop de fiets? Kijk dan eens naar een van de lichtgewicht tenten.

Materiaal

Om het gewicht zo laag mogelijk te houden worden lichtgewicht tenten vrijwel altijd gemaakt van nylon of polyester tentdoek. Katoen of polyester met katoen wordt vanwege het hogere gewicht en de vochtopname van dit doek bijna nooit gebruikt voor (kleine) lichtgewicht tenten. Nylon is sterker is dan polyester en hierdoor kan nylon doek dunner zijn en daarmee nóg lichter van gewicht.

Ripstop tentdoek

In een ripstop tentdoek wordt bij het weven in een ruitpatroon een extra dikke draad in de stof opgenomen. Bij zowel nylon als polyester tentdoek wordt vaak ripstop tentdoek gebruikt. Dit zorgt voor extra treksterkte en scheurweerstand.

Modellen

  1. Een tunnelmodel tent is gemakkelijk op te zetten en mede daarom  wordt deze vorm veel gebruikt bij lichtgewicht tenten. Ook bij de lichtgewicht tent kan je kiezen voor modellen mét of zonder een stukje leefruimte voor de slaaptent.
  2. Het voordeel van een koepelvorm is de stabiliteit en de koepeltent is vaak ‘self-standing’.
  3. Uiteraard is de tipitent ook gemakkelijk opzetbaar. De tipitent heeft één centrale stastok.

Merken

Enkele merken die lichtgewicht tenten in het aanbod hebben zijn Hilleberg, Eureka, MSR, Robens en Nigor.

Bekijk onze Lichtgewicht tenten