Selecteer een pagina

Oppomptenten

 

Oppomptent kopen

Bekijk de oppomptenten van Outdoor XL

Opzetgemak en opzetsnelheid

Oppomptenten zijn de nieuwste trend op tentengebied. De voordelen van oppomptenten zijn het opzetgemak en opzetsnelheid. Je hebt de opblaastent gemiddeld binnen tien minuten opgezet. De opzetsnelheid levert natuurlijk het meeste voordeel op als je tijdens je vakantie meerdere keren naar een andere camping gaat. Doe je dit niet dan is het opzetgemak ook een reden om voor een oppomptent te kiezen. Oppomptenten komen in verschillende formaten: als familietent, bijzettent en lichtgewichttent.

Lage luchtdruk

Oppomptenten zetten snel en makkelijk op omdat ze werken op lage luchtdruk. Je kunt in principe met een normale luchtbedpomp of de pomp waarmee je een opblaasbootje oppompt de opblaastent oppompen. Bij elke oppomptent wordt een goed bijpassende pomp meegeleverd.

Oppompsystemen

Er bestaan twee oppompsystemen: één systeem waarbij je de slangen individueel oppompt en één systeem waarbij de luchtslangen onderling zijn verbonden zodat je vanaf één punt alle buizen van de tent in een keer oppompt.

Doeken

Net als bij conventionele tenten met stokken, worden oppomptenten gemaakt in verschillende doeksoorten: polyester, katoen met polyester en geheel katoen.

Merken

Enkele oppomptent merken zijn Bardani, Kampa, Outwell en Eureka.

Bekijk onze Oppomptenten