Selecteer een pagina

Voortenten

Voortent kopen

Bekijk de voortenten van Outdoor XL

Voortenten bieden extra ruimte aan je caravan. Welk model geschikt is, hangt af van je kampeergedrag en in welk seizoen je gaat.

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten voortenten: de seizoenstent, de reis- en touringtent, de portaaltent, de wintertent de deeltent, de combitent en de etuiluifel/cassetteluifel.

Afmetingen

De diepte van een voortent ligt doorgaans tussen 240 en 300 cm.

Materialen

Als je voornamelijk in het voor- en najaar kampeert heb je een voortent met ander doek nodig dan als je alleen in de zomer kampeert.

Het doek van voortenten is van acryl, polyvinylalcohol (pva) of van (versterkt) pvc. Beide materialen hebben verschillende eigenschappen die worden tevens bepaald door de behandeling die het doek het heeft ondergaan. De meeste doeksoorten zijn voorzien van een coating aan de binnenkant en buitenkant.

Frames

Het frame van de voortent kan gemaakt zijn van staal, aluminium of (carbon versterkt) glasfiber. Staal is het sterkst en wordt gebruikt bij seizoenstenten en wintertenten. Aluminium is iets minder sterk maar wel een stuk lichter, prima geschikt dus voor combitenten en reis- en touringtenten. Een koolstofversterkt, glasfiber frame is licht én sterk, maar ook duurder dan staal of aluminium.

Gewicht

Een complete voortent van drie meter en een stalen frame weegt een stuk meer dan een reistent met een aluminium of een koolstofversterkt, glasfiber frame.

Merken

Enkele voortent merken zijn Kampa en Outwell.